BreddaInteE22.se

I våras var jag med och med och skapade hemsidan https://breddaintee22.se. Vi samlar de viktigaste argumenten mot utbyggnaden av E22 i Lund, och länkar till en namninsamling mot utbyggnaden. I skrivande stund har namninsamlingen 1271 namnunderskrifter! Det var väldigt roligt att insamlingen debatterades på kommunfullmäktigesammanträdet i torsdags (gå till ca 1:30 i videon), som indikation på att det finns en stark och växande opinion för att stoppa utbyggnaden (skriv under om du inte redan gjort det!).

I arbetet med BreddaInteE22.se har jag fått samarbeta med många inspirerande, kunniga och engagerade människor, och det har också lett till en debattartikel i Kvällsposten och en replikväxling på Sydsvenskans Aktuella frågor med regionaldirektören Trafikverkets Region Syd, Lennart Andersson, där vi lyfter fram alternativa åtgärder till breddning och föreslår att projektet skjuts upp. Vi har bjudit in Lennart Andersson att fortsätta debatten på BreddaInteE22.se, vi hoppas att han nappar på detta.

I fredags skulle jag hållit ett tal om E22 på Global Action Days som arrangerades av Fridays for Future (fredagsdemonstrationerna/-strejekerna som startades av Greta Thunberg), men tyvärr var jag förkyld och en vän fick läsa upp mitt tal istället. Jag ska snart lägga upp talet här på bloggen också, och det är riktat mot de som inte är frälsta vägmotståndare redan.

Många är engagerade i frågan och i dagarna startar även Fridays for Future en insamling av fysiska underskrifter mot utbyggnaden. Förhoppningsvis kan de nå en annan målgrupp än de som skriver under online-namninsamlingar och att de därmed kan ytterligare öka trycket på politikerna och Vägverket.

En reaktion till “BreddaInteE22.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s